Afbeelding

Koopzondagen 2022 in Emmen vastgesteld

Algemeen

EMMEN - De gemeente Emmen heeft de koopzondagen voor 2022 vastgelegd. Het winkelend publiek kan op bepaalde zondagen terecht in Emmen Centrum, Klazienaveen Centrum en de Meubelboulevard-Nijbracht. 

Zowel voor Emmen Centrum als voor Klazienaveen zijn 13 koopzondagen toegekend. In het centrum van Emmen zijn de koopzondagen op de laatste zondag van de maand. Het centrum van Klazienaveen heeft hetzelfde aantal koopzondagen maar deze zijn (behalve in december) op andere data dan in Emmen Centrum.

De Meubelboulevard en Nijbracht hebben zoals gebruikelijk meer koopzondagen omdat zij de 1e en 3e zondag van de maand open zijn.

Een winkelier in de gemeente Emmen kan nog twee extra koopzondagen aanvragen bij de gemeente Emmen. Deze mogen ingezet worden op willekeurige zondagen, behalve op 4 mei na 19.00 uur, eerste Paasdag, eerste Pinksterdag, eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

In het eerste kwartaal van volgend jaar zijn de koopzondagen in Emmen Centrum op 30 januari, 27 februari en 27 maart. In Klazienaveen Centrum zijn ze op 2 en 9 januari en 6 maart. Op de Meubelboulevard en de Nijbracht zijn de koopzondagen begin volgend jaar op 2 en 16 januari, 6 en 20 februari, en 6 en 20 maart. Een volledig overzicht is te vinden op de websites van de betreffende winkelorganisaties.