Het echtpar Finke met burgemeester Eric van Oosterhout. Foto: Bennie Wolbers.
Het echtpar Finke met burgemeester Eric van Oosterhout. Foto: Bennie Wolbers.

Freek en Greta Finke vieren zestigjarig huwelijksjubileum

Algemeen

SCHOONEBEEK - Freek Finke (87) en Greta Finke-Tiemens (82) uit Schoonebeek hebben woensdag hun zestigjarig huwelijksjubileum gevierd.

De twee gaven elkaar destijds het ja-woord in Schoonebeek. De familie Finke kreeg twee zonen. Een van de zonen is op 19-jarige leeftijd om het leven gekomen bij een auto-ongeluk.

Greta Tiemens werd geboren in Schoonebeek in een gezin met drie broers. Zij moest na de lagere school en enkele maanden huishoudschool aan het werk bij de boer. Na een periode in de huishouding te hebben gewerkt, verdiende zij tot haar huwelijk haar centjes in een fabriek in Schoonebeek. Haar hobby’s waren zang, kaarten en spelletjes doen. Ook was zij nog een aantal jaren mantelzorger voor haar ouders en schoonouders. 

Freek Finke werd ook in Schoonebeek geboren in een gezin met twee broers en drie zussen. Na de lagere school en ambachtsschool in Coevorden werkte hij bij verschillende constructiebedrijven in de omgeving als lasser/monteur. Hij kwam uiteindelijk bij de NAM terecht en werkte daar 38 jaar. Finke kan ook terugkijken op twee periodes als raadslid in de gemeenteraad van Schoonebeek. Hij was ook nog ruim dertig jaar vrijwilliger bij de voetbalclubs Sc Oranje en SVV ’04.