Ook de Watersport Hotspot van roeivereniging DRV34 aan de Grote Rietplas is gerealiseerd met hulp van de gemeente (foto Gemeente Emmen).
Ook de Watersport Hotspot van roeivereniging DRV34 aan de Grote Rietplas is gerealiseerd met hulp van de gemeente (foto Gemeente Emmen).

Emmen steekt 94.000 euro in recreatie en toerisme

Algemeen

EMMEN - De gemeente Emmen trekt 94.000 euro uit voor de Stimuleringsregeling Recreatie & Toerisme. Uit dit fonds worden subsidies verleend aan iedereen met creatieve ideeën om Emmen nog interessanter te maken voor toeristen.

Behalve recreatieondernemers en andere initiatiefnemers in de vrijetijdsector kunnen nu ook Erkende Overleg Partners (EOP’s) de subsidie aanvragen. Zij kunnen met plannen komen waarbij maximaal de helft van hun investering wordt vergoed met een maximum van 10.000 euro. Wie in de afgelopen twee jaar al een subsidie heeft ontvangen, komt nu niet weer in aanmerking. Hierdoor krijgen nieuwe initiatiefnemers een kans. 

Wethouder Robert Kleine: ,,De toeristische en recreatieve sector is hard getroffen door de coronamaatregelen. We willen blijven investeren in de toekomst door ondernemers in de recreatiesector te stimuleren goede ideeën te ontwikkelen om hun aanbod of product nog beter te maken. Met deze regeling geven we ze een steuntje in de rug en maken we samen onze gemeente aantrekkelijker voor inwoners en toeristen.” 

De Stimuleringsregeling Recreatie & Toerisme is bedoeld voor ideeën die bijdragen aan de beleving van de gemeente Emmen. Het Smalspoor Museum in Erica heeft bijvoorbeeld dit jaar een bedrag ontvangen voor de herinrichting van het binnenmuseum. Een ander voorbeeld is Roeivereniging DRV34 die een bedrag heeft ontvangen voor de aanleg van een Watersport Hotspot aan de Grote Rietplas. Of de Escape Room ‘Da Vinci Code’ in Nieuw-Schoonebeek. 

Ondernemers kunnen tot eind 2022 een aanvraag indienen. Meer informatie, de voorwaarden en het aanvraagformulier voor de subsidie zijn te vinden op emmen.nl/recreatie-en-toerisme.