Het binnenmuseum gaat op de schop.
Het binnenmuseum gaat op de schop.

Smalspoor Museum knapt binnengedeelte op

Algemeen

ERICA - Het Industrieel Smalspoor Museum in Erica start binnenkort met het herinrichten van het binnenmuseum.

De herinrichting zorgt ervoor dat de bezoeker meer betrokken wordt bij het verhaal van het museum. Er komen nieuwe looproutes met interactieve beelden en objecten. De herinrichting is mede tot stand gekomen door een bijdrage uit de stimuleringsregeling Recreatie & Toerisme van de gemeente Emmen.   

Men wil onder meer het restaurant en de museumhal beter met elkaar verbinden. De tussenwand wordt voorzien van glas en er komen extra deuren tussen beide ruimten. Zo wordt de zichtbaarheid en toegankelijkheid van restaurant naar museum verbeterd. De looproutes volgen een verhaallijn. Interactieve beelden en objecten vertellen het verhaal van de belangrijke functie die smalspoor heeft vervuld bij de industriële ontwikkeling van Nederland in de vorige eeuw. De bezoeker wordt uitgedaagd om beelden op te zoeken die passen bij de herinnering van smalspoor in de eigen omgeving. 

Het Smalspoormuseum blijft voortdurend vernieuwen. De afgelopen jaren is er al flink geïnvesteerd in het grootste gedeelte van het museum: het zes hectare grote terrein met rondrit, de historische Fijnfabriek, de remise en de vele smalspoortreinen.