Het Atlas Theater is een van de instellingen die deelneemt aan het project met de jongerenpanels.
Het Atlas Theater is een van de instellingen die deelneemt aan het project met de jongerenpanels.

Theaters willen aantrekkelijker worden voor jongeren

Algemeen

EMMEN - De vier grote theaters in Drenthe willen aantrekkelijker worden voor jongeren. Ze willen daarom jongerenpanels vormen die mee kunnen praten over de programmering.

De vier theaters, waaronder het Atlas Theater in Emmen, zoeken jongeren tussen de 12 en 16 jaar die zitting willen nemen in een panel. Ze kunnen zich aanmelden via drentsetheaters.nl.


De theaters en jongerenpanels gaan in onderlinge gesprekken inzoomen op de interesses, wensen en behoeften van de jongeren. Gezamenlijk wordt gekeken naar nieuw of aangepast aanbod. De theaters willen hiermee dat wat leeft bij de jongeren meer ruimte geven in het theaterprogramma. Er wordt een plan gevormd én uitgevoerd in aanloop naar de zomer van 2022.

Voor de jongeren die onderdeel worden van het panel belooft het een bijzondere ervaring te worden. Zij krijgen een inkijkje in het reilen en zeilen van de theaters, kunnen hun eigen ideeën inbrengen en krijgen de kans om hun eigen plannen tot uitvoering te brengen onder de vleugels van het theater. 

Het is de bedoeling het panel straks bestaat uit minimaal zeven jongeren per theater. In december wordt gestart. Onder andere de provincie Drenthe ondersteunt het project.