Kinderen en ouders staan klaar voor de onthulling van het nieuwe logo (foto Twiespan).
Kinderen en ouders staan klaar voor de onthulling van het nieuwe logo (foto Twiespan).

Feest op basisschool Twiespan in Angelslo

Algemeen

EMMEN - Het was vorige week feest op basisschool Twiespan in Angelslo. Aanleiding is de verbouwing van de Emmer school, die flink is uitgebreid.

De verbouwing werd zo’n twee jaar geleden voltooid. De feestelijke opening kon echter geen doorgang vinden in verband met corona. Kinderen, leerkrachten en ouders waren zeer teleurgesteld en daarom werd er vorige week alsnog feestgevierd. 

De feestweek werd uitgeroepen tot ‘Trots op het Twiespan-week’. Iedereen die betrokken is bij de school is namelijk maar wat trots op de leerlingen, ouders, het team en het natuurlijk het nieuwe gebouw. De uitbreiding omvat een nieuw lokaal voor de Voorschool, een extra lokaal voor een groep, een Leerplein, extra nevenruimtes en een mooie nieuwe ingang. Om nog eens feestelijk stil te staan bij alle vernieuwingen, werd het nieuwe logo van de school onthuld. De oudste en de jongste leerling van de school klaarden deze klus.

Het oude logo bestond uit een span paarden, een verwijzing naar de oorsprong van de school. Twiespan is namelijk ontstaan door de fusie van de Anne de Vriesschool en de Maranathaschool. Omdat de samensmelting betekende dat samen de kar moest worden getrokken, werd gekozen voor een tweespan als logo.

In het nieuwe logo zijn twee hoefijzers verwerkt als knipoog naar het oude logo. De ijzers zijn in elkaar gehaakt om verbinding weer te geven tussen kinderen, ouders, team, buurt en andere organisaties. Er springen kinderen uit, want de kinderen staan voorop en zijn het belangrijkst. 

Alle ouders en buurtbewoners waren uitgenodigd voor de presentatie, een rondleiding en een hapje en een drankje. De leerlingen kregen een koekje aangeboden met daarop het nieuwe logo, dat is gemaakt door één van de ouders. Tevens ontvingen de kinderen een dopper om op school vaker water te drinken en het gebruik van pakjes drinken te verminderen. Het nieuwe logo is te zien op de muur en de boeien van de school.

Het nieuwe logo is onthuld (foto Twiespan).