Hennie en Rieks Holties (foto Bennie Wolbers).
Hennie en Rieks Holties (foto Bennie Wolbers).

Hennie en Rieks Holties uit Emmen al zestig jaar een paar

Algemeen

EMMEN – Hennie Bakker en Rieks Holties uit Emmen vieren vandaag hun 60-jarig huwelijksfeest. Namens de gemeente Emmen komt vanmiddag burgemeester Eric van Oosterhout op bezoek om het diamanten paar te feliciteren.

Het was dansschool De Lange aan de Wilhelminastraat in Emmen waar de liefde tussen Hennie Bakker uit Sleen en Rieks Holties uit Noordbarge ontstond. Na een verkeringstijd van ongeveer drie jaar stapte het paar in het huwelijksbootje. De plechtigheid was in het gemeentehuis van Sleen. Het paar ging wonen in Noordbarge in het ouderlijk huis van Rieks. Dat kon omdat - verdrietig genoeg - de ouders van Rieks niet veel eerder binnen zes weken na elkaar waren overleden. 

Hennie Bakker zag op in 1940 in Utrecht het levenslicht in een gezin met een broer en zus. Door omstandigheden verhuisde Hennie al op jonge leeftijd naar haar opa en oma in Sleen. Na de lagere school en huishoudschool ging zij werken bij de Bendien in Emmen. Toen zij op een bepaald moment te horen kreeg dat ze overbodig werd, fietste zij direct van de Bendien naar de Danlon. Zij kon daar direct aan de slag en bleef daar tot haar huwelijk werken.

Rieks Holties werd in 1938 geboren aan de Stortweg in Noordbarge samen met nog vijf zussen en vier broers. Na de lagere school en ambachtsschool verdiende hij achtereenvolgens de kost in de bouw, als monsternemer bij de boeren voor de melkfabriek in Noordbarge, drukker bij de Emmer Courant en tot aan de VUT op de AKU. Zowel Hennie als Rieks waren recreatieve sporters. Hennie bij de korfbalvereniging in Sleen en Rieks mocht graag vissen en hardlopen.

Het paar kreeg een zoon en dochter, die de familie inmiddels met zes kleinkinderen hebben uitgebreid.