Patrick de Jonge is gekozen als lijsttrekker van de VVD in Emmen.
Patrick de Jonge is gekozen als lijsttrekker van de VVD in Emmen.

VVD-leden kiezen De Jonge als lijsttrekker in Emmen

Algemeen

EMMEN - De leden van de VVD in Emmen hebben Patrick de Jonge deze week gekozen als hun lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Ook het verkiezingsprogramma ‘Bouwen aan werken, werken aan bouw’ en de groslijst (alfabetische kandidatenlijst) kregen groen licht.

De ledenvergadering van de VVD zou voor het eerst weer fysiek zijn maar door een coronabesmetting binnen het bestuur werd op het laatste moment toch gekozen voor een online vergadering. Patrick de Jonge was door het bestuur voorgedragen en er waren geen tegenkandidaten.

In zijn dankwoord verwees De Jonge naar de speerpunten uit het verkiezingsprogramma. Woningbouw in alle dorpen, werkgelegenheid, veiligheid en bereikbaarheid zijn voor de VVD erg belangrijk. Ook wil de partij geen megalomane projecten maar eerst de financiële basis op orde brengen.

Op basis van de groslijst constateert de liberale lijsttrekker constateert dat er veel kennis en kwaliteit in de partij aanwezig is. De Jonge ziet ‘een enorme drive’ bij de kandidaten. Hij wil gaan voor een verdubbeling van het aantal zetels. Dat zijn er op dit moment drie. De Jonge: ,,Het potentieel is er in Emmen en dat moeten we gaan benutten. Ik zie het als mijn taak om van deze groep kandidaten een team te maken, waarmee we een goede verkiezingsuitslag kunnen neerzetten en daarmee Emmen liberaler maken.”