Na de 0-2 viert Jasin-Amin Assehnoun zijn feestje (foto Gerrit Rijkens).

FC Emmen wint bekerduel tegen Volendam

Algemeen

VOLENDAM - FC Emmen heeft de eerste horde in de strijd om de KNVB beker genomen. In en tegen Volendam wisten de Emmenaren gisteravond een 0-3 overwinning te boeken.

FC Emmen startte met een op vijf plaatsen gewijzigd elftal. Geen Jeroen Veldmate, Lucas Bernadou, Lorenzo Burnet, Arnaud Luzayadio en Azzeddine Toufiqui in het veld, maar wel Joël van Kaam, Mitch Apau, Keziah Veendorp, Jasin-Amin Assehnoun en Oussama El Azzouzi aan de aftrap. Ook Volendam gaf vaste krachten als El Kadiri en Alex Plat rust.

Volendam was voor rust de bovenliggende partij, maar het voor counterende FC Emmen hield makkelijk stand. In de eerste 45 minuten viel er eigenlijk maar één echte kans te noteren voor Volendam. Mühren legde met het hoofd terug op Van Mieghem, maar de middenvelder stuitte op Michael Brouwer.

Na de thee begon FC Emmen steeds beter te spelen en na een schitterende aanval over drie schijven scoorde Rui Mendes na een zuiver steekballetje van Jari Vlak de 0-1. FC Volendam reageerde, maar de in prima vorm verkerende Brouwer stond succes voor Calvin Trigt van de thuisclub in de weg.

In de 79e minuut werd het 0-2 na het mooiste spelmoment van de avond. Jasin-Amin Assehnoun kreeg de bal op de achterlijn, passeerde twee man alsof ze er niet stonden en schoot het leer vervolgens snoeihard in de bovenhoek: 0-2. Volendam kreeg daarna nog een kans via Mike Eerdhuijzen maar de invaller kopte vrij voor Brouwer naast. Vlak voor tijd bepaalde Rui Mendes met zijn tweede van de avond, na een prachtige dieptepass van Miguel Araujo, de eindstand op 0-3.