Met vereende krachten weten Leon Steffens (7), Jeffrey Berens( 9), Jan Willem Wupkes (6) en René Streuer(4) Harm Jan Moesker en Rick Hendriks de weg naar het doel te versperren. (foto Bennie Wolbers)

Schoonebeek op de valreep langs Titan

Algemeen

NIEUW WEERDINGE – Schoonebeek heeft zondag het uitduel tegen Titan met 1-2 gewonnen. Bij de rust stond het 1-1.

Titan begon wel goed aan de wedstrijd, want al in de eerste minuut kopte Harm Jan Moesker uit een hoekschop de 1-0 binnen. Een kwartier later moest Tim Slomp van Schoonebeek geblesseerd per brancard van het veld worden gedragen. Remco Huser werd zijn vervanger en trainer Abel voerde enkele tactische wisselingen door.

Schoonebeek was hierna de bovenliggende partij en kwam in de 21e minuut op 1-1. Na overtredingen binnen de zestien op Jan Willem Wubkes en Remo Huser scoorde Justin Katuin vanaf de stip de 1-1. Hierna verzuimden Leon Steffens en Niek Huser van Schoonebeek en Julian Bruining en Jos Smidt van TItan goede kansen te verzilveren.

In het begin van de tweede helft kreeg Mike Oosting zijn tweede gele kaart, dus rood. Met een man meer kreeg Schoonebeek via Niek Weitering en Leon Steffens (twee keer 1 op 1 met keeper Remon Poede) en Remco Huser meerdere kansen. Titan probeerde via countervoetbal tot treffers te komen. Vlak voor tijd lukte dat bijna, maar doelman Martin Berens wist met moeite een schot van Peter Stap te pareren.

In de 97e minuut kopte Niek Huser de bal uit een hoekschop terug op Niek Weitering en die was er als de kippen bij om de uiteindelijk niet onverdiende 1-2 voor Schoonebeek binnen te schieten.