De organisatoren van de show.
De organisatoren van de show.

Kerstshow in De Veurkamer Nieuw-Amsterdam

Algemeen

NIEUW-AMSTERDAM - In dorpshuis De Veurkamer in Nieuw-Amsterdam wordt op 17 en 18 december een kerstshow gehouden. De organisatoren zijn 25 jaar geleden met dit succesvolle evenement begonnen.

De kern bestond in 1997 uit Duo Hello (Erik Voors en Andre de Klein), Trio Bakker (Jan Zondag, Bert Scholten en Klaas Bakker) Liesbeth Scholten, Dineke Bakker en Sander Venema (nu landelijk bekend als Xander). Ieder jaar opnieuw trokken de shows - op vrijdag- en zaterdagavond en zondagmiddag - een volle zaal in De Schalm, zodat er in de topjaren in zo’n weekend 600 mensen kwamen genieten van een uitgebreid repertoire. 

De shows worden nog steeds gevuld met Nederlandstalige kerstnummers, maar ook met Drentse, Duitse en Engelse muziek komt voorbij. De opbrengst van de shows zijn is altijd naar goede doelen gegaan. Het gaat dan onder meer om KiKa, Ronald McDonald Huis, Stichting Hulphond, bejaardencentrum Oldersheem en de Stichting Blindegeleidehond. Dit jaar is dat wederom het geval. Dat goede doel blijft altijd een geheim tot de eerst show. De mensen die de shows verzorgen, doen dit geheel vrijwillig. 

Alie de Haan-Doek zorgt altijd voor een kerstdecor, zodat de bezoekers zich helemaal in kerstsfeer wanen Er zijn nog kaarten voor de shows verkrijgbaar. Die zijn te bestellen bij De Veurkamer.