Willem Bos en Johanna van Mill vieren woensdag hun briljanten huwelijk.
Willem Bos en Johanna van Mill vieren woensdag hun briljanten huwelijk.

Willem Bos en Johanna van Mill al 65 jaar een paar

Algemeen

EMMEN - Willem Bos uit Johanna van Mill uit Emmen vieren woensdag hun 65-jarig huwelijksjubileum.

Het paar ging na het huwelijk in Emmer-Compascuum wonen, verhuisde zestig jaar later naar de Boslaan en woont sinds zeven maanden in een appartement aan het Vossepad in Emmen. De familie Bos heeft vijf kinderen (twee zonen en een dochter), vier kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen.

Johanna van Mill werd geboren in Barger-Oosterveld. Na de lagere school werkte ze tot haar huwelijk in de sokkenfabriek in Emmen. Tijdens haar huwelijk is ze 43 jaar vrijwilliger geweest bij cultureel centrum De Waaide in Emmer-Compascuum.

Ook haar man was erg druk met vrijwilligerswerk. Willem Bos was voorzitter van zowel Dorpsbelangen als de jongerenvereniging in Emmer-Compascuum. Daarnaast was hij actief voor de Cliëntenraad, Vluchtelingenwerk en de Seniorenraad. Bos heeft ook in de gemeenteraad van Emmen gezeten. Hij werd geboren in Weerdinge. Na de lagere school ging hij naar de ambachtsschool en volgde hij een opleiding tot elektriciën. Hij ging werken bij een elektriciteitsbedrijf in Exloo om daarna aan de slag te gaan bij de AKU in Emmen en de Gero in Nieuw-Weerdinge. Daarna volgenden nog enkele bedrijven. Nadat een bedrijfsongeval een einde aan zijn werkzame leven had gemaakt, heeft Bos zich als vrijwilliger heel nuttig gemaakt.