Het team van PI Veenhuizen, geflankeerd door de trainers van FC Emmen.
Het team van PI Veenhuizen, geflankeerd door de trainers van FC Emmen.

FC Emmen laat bajesklanten voetballen

Algemeen

VEENHUIZEN - FC Emmen heeft gezorgd dat een team van gedetineerden donderdag heeft kunnen deelnemen aan een internationaal voetbaltoernooi. De bajesklanten uit Veenhuizen werden vijfde.

Het toernooi van de Dienst Justitiële Inrichtingen, de vijfde editie, vond plaats in de penitentiaire inrichting (PI) Krimpen aan den IJssel. Vorig jaar moest het evenement worden afgelast in verband met corona. 

Het team van PI Veenhuizen bestond uit gedetineerden die momenteel deelnemen aan het project Naoberschap Inside in Esserheem. Dit project is een samenwerking tussen PI Veenhuizen en FC Emmen Naoberschap, de maatschappelijke tak van de Drentse profvoetbalclub. Gemotiveerde gedetineerden krijgen een intensief trainingstraject aangeboden. Wanneer ze dat succesvol afronden, komen ze mogelijk in aanmerking voor een baan of opleidingstraject bij één van de businessclubleden of sponsors van FC Emmen.

Aan het voetbaltoernooi in Krimpen aan den IJssel werd deelgenomen door maatschappelijke teams van Excelsior Rotterdam, de Belgische ploegen KAA Gent en Royal Antwerp/Beerschot, WerkviaSportNL en gedetineerdenteams van PI Veenhuizen, PI Krimpen aan den IJssel en PI Arnhem. Zoals elk jaar was ook FC de Rebellen, met onder andere de oud-profs Glenn Helder, Ruben Schaken en Ali Boussaboun van de partij. Deze ploeg won het toernooi.