Wethouder Robert Kleine overhandigt het eerste kletspotje aan Babet (foto Sedna).
Wethouder Robert Kleine overhandigt het eerste kletspotje aan Babet (foto Sedna).

Moeders van Emmen deelt kletspotjes uit

Algemeen

EMMEN - Moeders van Emmen neemt deel aan de Week van de Opvoeding. Er worden zogenaamde kletspotjes uitgedeeld aan moeders en peuters in het gebied de Monden en de Blokken. 

De Week van de Opvoeding is maandag van start gegaan. Het thema van deze week is ‘Vertel eens’. Daarmee wordt benadrukt dat opvoeden iets is dat iemand nooit alleen doet. Het delen van verhalen en met elkaar in gesprek gaan is daarom belangrijk. Moeders van Emmen vraagt hier aandacht voor door kletspotjes uit te delen aan moeders en peuters in het gebied de Monden en de Blokken. Een kletspot is  een decoratieve glazen pot vol grappige vragen en stellingen. In dit geval gaan ze over opvoeden. 

Wethouder Robert Kleine heeft maandag het eerste kletspotje uitgedeeld aan Babet. Zij is de eerste moeder die bij Moeders van Emmen aangemeld werd. Ze was toen hoogzwanger van haar tweede zoontje.

Moeders van Emmen ondersteunt moeders tijdens hun zwangerschap door eventuele problemen op te lossen en stress te verminderen. Jose Banus: ,,Dit doen we tijdens de zwangerschap, maar ook als de baby er al is. Daarnaast helpen we moeders aan een goede band met hun kindje te werken en om de ontwikkeling van hun kindje zo goed mogelijk te stimuleren. Een kletspotje kan hier heel goed bij helpen. Door de vragen en opdrachten die in het potje zitten, zijn de ouders met hun kinderen in contact en hebben ze echt even aandacht voor elkaar. Daarnaast stimuleert het de taalontwikkeling en leren ouders en kinderen elkaar nog beter kennen, wat de veilige hechting tussen ouder en kind bevordert.”