Rui Mendes was voor FC Emmen ook in deze wedstrijd weer trefzeker (foto Gerrit Rijkens).

FC Emmen blijft ook bij NAC overeind: 1-2

BREDA - FC Emmen heeft vrijdagavond bij NAC een prima 1-2 overwinning geboekt. Het was de tweede zege op rij voor de ploeg van Dick Lukkien.

FC Emmen kwam al na tien minuten op voorsprong. Na een haarzuivere steekpass van Jari Vlak tussen twee NAC-verdedigers door, wist Rui Mendes NAC-doelman Nick Olij met een lobje te passeren: 0-1. NAC greep daarna het initiatief, maar FC Emmen kreeg via Jeredy Hilterman de beste kans op een treffer. Hij kopte rakelings naast.

FC Emmen leek met 0-1 aan de thee te kunnen gaan, maar NAC-spits Mario Bilate versierde in de extra tijd nog een vrije trap. Thom Hayes zag zijn vrije bal gekeerd door FC Emmen doelman Michael Brouwer, maar de afvallende bal werd door Bakker binnen getikt: 1-1.

In de tweede helft werd FC Emmen vooral gevaarlijk in de omschakeling. Na iets meer dan uur, nadat NAC een aantal mogelijkheden onbenut had gelaten, was het Lorenzo Burnet die een voorzet van Rui Mendes keihard binnenkopte: 1-2.

In de 78e minuut kwam FC Emmen ook in overtal door de tweede gele kaart van Waem, dus rood. Toch was het in de slotfase en de zes minuten extra tijd nog billenknijpen voor de supporters van FC Emmen, maar gescoord werd er niet meer.

Lukkien was na afloop opgetogen: ,,We zijn natuurlijk blij met de punten, maar we hebben het ons zelf iets te moeilijk gemaakt. We hebben verdiend gewonnen. Na de voorsprong hebben we weinig weggegeven.”

Ook matchwinner Lorenzo Burnet vond dat FC Emmen verdiend heeft gewonnen op basis van strijd en vechtlust. ,,Zij speelden opportunistisch waardoor wij bijna niet aan de bal kwamen. Maar uiteindelijk kop ik de bal toch nog binnen. Dit zijn lastige wedstrijden uit bij NAC en dan moet je alles doen om punten te pakken.’’

Het was regelmatig druk voor het doel van NAC (foto Gerrit Rijkens).