Leerlingen van VSO Thrianta, Sarah-Lotte Kartner en Raymond Wanders geven het startsein voor de nieuwbouw (foto Jan Anninga).
Leerlingen van VSO Thrianta, Sarah-Lotte Kartner en Raymond Wanders geven het startsein voor de nieuwbouw (foto Jan Anninga).

Bouw nieuwe school VSO Thrianta gestart

Algemeen

EMMEN - Op de Meerdijk in Emmen is donderdag officieel begonnen met de bouw van de nieuwe VSO Thriantaschool. De leerlingenraad, wethouder Raymond Wanders en locatiedirecteur Sarah-Lotte Kartner staken samen de eerste spade in de grond.

De nieuwe school verrijst vlakbij het voetbalstadion van FC Emmen. De verwachting is dat VSO Thrianta na de zomervakantie van 2022 haar intrek kan nemen in het nieuwe gebouw.

De Thriantaschool is een school voor zeer moeilijk lerende kinderen en jongeren. Het nieuwe schoolgebouw biedt straks onderdak aan ongeveer 100 leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs in de leeftijd van 12 tot en met 20 jaar. Zowel de leerlingen als locatie-directeur Sarah-Lotte Kartner kunnen niet wachten tot de nieuwe school klaar is.

Sarah-Lotte Kartner: ,,Het nieuwe gebouw past goed bij het onderwijs dat we willen geven en wat onze leerlingen nodig hebben. We krijgen bijvoorbeeld grote praktijkruimtes waardoor het mogelijk wordt om branche-gecertificeerd onderwijs te geven. Hiermee krijgen de leerlingen van onze school de mogelijkheid om met een diploma van school te gaan. Ook krijgen we op de nieuwe locatie een plek tussen andere onderwijstellingen zoals PRO Emmen en zijn er veel sportfaciliteiten aanwezig. Dat biedt kansen en mogelijkheden.’’

Ook Raymond Wanders, wethouder en schoolbestuurder Openbaar Onderwijs Emmen, is blij met de ontwikkeling: ,,Ik vind het geweldig dat we op deze prachtige plek een nieuwe school voor deze leerlingen kunnen bouwen.’’

Het ontwerp van de nieuwe school komt van architectenbureau Kristinsson, dat eerder ook al het kindcentrum in Emmerhout ontwierp. De school wordt gebouwd door Hesco Bouw uit Stadskanaal.

Zo gaat het nieuwe schoolgebouw van VSO Thrianta eruit zien (illustratie Kristinsson Architecten).