Edgar Voortman.
Edgar Voortman.

Zilveren KNVB-speld voor Edgar Voortman

Sport

EMMEN - Edgar Voortman is maandagavond onderscheiden met de zilveren KNVB-speld. De inwoner van Emmen kreeg het ereteken voor zijn verdiensten voor de voetbalarbitrage.

Voortman is al vanaf 1986 actief betrokken bij de voetbalarbitrage. Ook is hij jarenlang actief geweest als scheidsrechterscoördinator bij het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi.

In de rol als scheidsrechter, coach, begeleider, scheidsrechterscoördinator Drenthe, rapporteur en docent heeft Voortman zich nu al 35 jaar ingezet voor de ontwikkeling van de arbitrage. De Emmenaar speelde ook een rol van betekenis in de diverse talententrajecten, opleidingsprogramma’s en commissies binnen de voetbalbond.

Edgar Voortman is lid van scheidsrechtersvereniging HZOD. De Emmenaar hecht veel waarde aan de rol van deze belangenorganisatie. ,,Hij deelt kennis met collega’s op een positief kritische manier en op spelregelbijeenkomsten en de gezellige contactavonden.  De toekenning van de zilveren bondsspeld doet recht aan alles wat Edgar Voortman voor de voetbalarbitrage heeft gedaan’’, zo laat de Drentse scheidsrechtersvereniging weten.