De fietspaden tussen de Kibbelkoele en het Sleenerzand krijgen een opknapbeurt (foto Drenthe.nl).
De fietspaden tussen de Kibbelkoele en het Sleenerzand krijgen een opknapbeurt (foto Drenthe.nl).

Opknapbeurt voor fietspaden bij Kibbelkoele

Algemeen

COEVORDEN - De fietspaden tussen de Kibbelkoele en het Sleenerzand worden opgeknapt. De gemeente Coevorden krijgt 306.000 euro van de provincie om de paden te verbreden en waar nodig te verharden.

In Drenthe ligt een uitgebreid recreatief fietsnetwerk dat intensief gebruikt wordt door zowel inwoners als toeristen. Dat geldt ook voor de fietspaden achter de Kibbelkoele en rondom Mandeveld-Slenerweg. Met de subsidie kunnen ze aangepakt worden. Gedeputeerde Henk Brink: ,,Door de komst van e-bikes en bakfietsen én intensiever gebruik van onze fietspaden zien we dat die niet meer geheel voldoen aan de wensen van deze tijd. Door fietspaden te verbreden en te verharden worden ze duurzaam toekomstbestendig gemaakt.”

De provincie Drenthe wordt door velen gezien als dé fietsprovincie van Nederland. Om deze positie te behouden stelt de provincie Drenthe 4 miljoen euro beschikbaar voor fietsen: 1 miljoen voor 2021 en 3 miljoen voor 2022. Met dit geld kunnen Drentse gemeenten en organisaties die recreatieve fietspaden bezitten fysieke verbeteringen aanbrengen in het recreatieve fietsnetwerk in Drenthe.