Hélène Hendriks presenteert de finaledag van het NK Veiligste Chauffeur (foto TVM Verzekeringen).
Hélène Hendriks presenteert de finaledag van het NK Veiligste Chauffeur (foto TVM Verzekeringen).

Emmenaar André Dillerop kanshebber op NK Veiligste Chauffeur

Algemeen

EMMEN - André Dillerop uit Emmen neemt zaterdag 25 september deel aan de finaledag van het NK Veiligste Chauffeur. Samen met 24 concurrenten moet hij op het TT-circuit in Assen een aantal uitdagende praktijkproeven afleggen.

Uit een deelnemersveld van circa 1000 vrachtwagenchauffeurs hebben 25 mannen en vrouwen zich gekwalificeerd voor de landelijke finale. Zij moeten zich onder andere bewijzen in de ‘Teabag Challenge’, inmiddels een ware hype in de transportsector. Achteruit rijdend met een vrachtwagen plus oplegger moet een kopje thee gezet worden. Overigens kunnen de bezoekers van de finaledag deze uitdaging aangaan, mits ze beschikken over een groot rijbewijs. 

Het programma van de finaledag begint om 9.00 uur, waarna tot 13.00 uur de 25 finalisten om de beurt hun praktijktesten afleggen. Dit leidt tot een top drie, die van 14.00 tot 15.00 uur nog eens in actie komt. Direct daarna worden de prijzen uitgereikt en wordt bekend wie zich de veiligste chauffeur van Nederland mag noemen.

Het NK Veiligste Chauffeur is een initiatief van TVM Verzekeringen, die daarmee aandacht vraagt voor transportveiligheid op de weg. Ook is het evenement een vorm van waardering voor de Nederlandse beroepschauffeurs. 

TV-persoonlijkheid Hélène Hendriks zal de finaledag presenteren. De winnaar van het NK Veiligste Chauffeur ontvangt de bronzen TVM Award. De gehele-top 25 wint daarnaast een bezoek aan de Volvo-fabriek, het Volvo Trucks-democentrum en het Volvo Museum in het Zweedse Göteborg.