Jeredy Hilterman zorgt voor de 6-1 (foto Bennie Wolbers).

Zevenklapper FC Emmen tegen MVV

Sport

EMMEN – FC Emmen heeft vrijdagavond uitgehaald tegen MVV. Met een heuse zevenklapper werd de thuiswedstrijd gewonnen. Het werd 7-1.

De mannen van trainer Dick Lukkien namen vanaf het begin de wedstrijd in handen, maar toch kwamen de Drenten tegen de verhouding in op achterstand. Nog voor de thee draaiden de rood-witten de wedstrijd om met een 3-1 ruststand tot gevolg. In de tweede helft werd nog vier keer gescoord, waarbij de ene treffer nog mooier was dan de andere.

MVV is een ploeg die de tegenstander de bal laat. Dat ging tegen FC Emmen aanvankelijk goed, want de thuisploeg kwam niet verder dan een paar kleine kansjes via Jeredy Hilterman en Peter van Ooijen. De eerste treffer viel halverwege de eerste helft en was voor de gasten uit Maastricht. Na een overtreding net buiten de zestien plaatste aanvoerder Sven Blummel de bal zuiver in de rechter bovenhoek langs doelman Michael Brouwer.

FC Emmen leek even van slag, maar mede dankzij een niet sterk keepende Thijmen Nijhuis kwam de ploeg van Lukkien in de 35e minuut langszij via Jeredy Hilterman na een mooie pass van Jari Vlak. Rui Mendes zorgde vijf minuten na de gelijkmaker voor de 2-1. Op slag van rust maakte Azzedine Toufiqui er op weergaloze manier, met buitenkant links en via de onderkant lat, ook nog 3-1 van.

Na rust kwam FC Emmen, luid aangemoedigd door 5500 dolenthousiaste fans, helemaal los. Rui Mendes kopte in de 49e minuut de 4-1 binnen en mocht na een mooie actie ook zijn derde treffer scoren: 5-1. Het werd uiteindelijk nog een echte zevenklapper, want Jeredy Hilterman en invaller Ben Scholte bepaalden de eindstand op 7-1. Door de zege klimt FC Emmen naar de 14e plek en is er weer alle kans om aan te haken bij de top van de ranglijst.