De kinderen zijn volledig in de ban van piraat Woeste Willem.
De kinderen zijn volledig in de ban van piraat Woeste Willem.

Kleuters Nieuw-Amsterdam genieten van ‘Woeste Willem’

Algemeen

NIEUW-AMSTERDAM - Zo’n 150 kleuters van basisscholen de Bron en de Bascule hebben de afgelopen weken genoten van de voorstelling Woeste Willem in de nieuwe bibliotheek in de Veurkamer in Nieuw-Amsterdam.

Het verhaal van Woeste Willem is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Dieter en Ingrid Schubert. Poppentheater Jinky’s Mikmak bracht de piraat beeldend tot leven en de kleuters gingen enthousiast mee in het verhaal. In totaal werd de feestelijke voorstelling de afgelopen weken driemaal gespeeld.

De voorstellingen zijn het afscheidscadeau van de eerder dit jaar gepensioneerde directeur-bestuurder van Bibliotheek Emmen, Marchien Brons. Zij groeide op in Veenoord en Nieuw-Amsterdam en was als 4-jarige al lid van de bibliotheek in Veenoord. Ze genoot als kind erg van dit soort biebactiviteiten en gunt dit ook de kleuters van nu.

Vanwege corona, en daarmee de sluiting van de bibliotheek en het dorpshuis, heeft het enige tijd geduurd voordat de bibliotheek de kleuters weer in groepen mocht ontvangen.