Bewegen is belangrijk, ook voor ouderen.
Bewegen is belangrijk, ook voor ouderen.

Gemeenten komen met cursus seniorensportleider

Algemeen

BORGER - De gemeenten Emmen, Borger-Odoorn en Hoogeveen bieden binnenkort een cursus aan die opleidt tot seniorensportleider. De deelnemers leren hoe ze senioren verantwoord kunnen laten sporten en bewegen.

De gemeenten willen dat hun inwoners gezond ouder worden en stimuleren een gezonde leefstijl. Bewegen is daar een  belangrijk onderdeel van. Het is gezond, bevordert de zelfredzaamheid en zorgt voor meer sociaal contact. Er is dan ook steeds meer behoefte aan seniorensportleiders.

Iedereen die belangstelling heeft voor het lesgeven aan senioren kan meedoen. Mensen met een achtergrond als sporttrainer hebben een streepje voor. De scholing is echter ook geschikt voor buurtsportcoaches en activiteitenbegeleiders werkzaam in de zorg. 

Wie de cursus afrondt, ontvangt een bewijs van deelname. Als iemand de lesstof echt goed onder de knie heeft, dan komt hij of zij in aanmerking voor het Galm-certificaat. Dit is een landelijke erkende kwalificatie voor het geven van bewegingslessen aan ouderen.

De cursus start vrijdagmiddag 17 september in sporthal de Koel in Borger. Er zijn in totaal negen bijeenkomsten van 14.15 tot 16.30 uur, waarvan drie kwartier theorie en anderhalf uur praktijk. Daarnaast is een stage van 16 uur bij een opgeleide seniorensportleider in de regio een verplicht onderdeel. Bij de start van de cursus wordt direct gestart met het stage-traject. Het is daarom belangrijk dat de deelnemers voor 17 september zelf een stageplek regelen. 

De cursus is ontwikkeld in samenwerking met SportDrenthe en Stichting Goud Vereg. Voor meer informatie en aanmelding kan men terecht bij sportdrenthe.nl.