Tijdens de fietsexcursie wordt ook uitleg gegeven over hunebedden en grafheuvels (foto Staatsbosbeheer).
Tijdens de fietsexcursie wordt ook uitleg gegeven over hunebedden en grafheuvels (foto Staatsbosbeheer). Ineke

Fietsexcursies in boswachterij Emmen

Algemeen

EMMEN - Staatsbosbeheer organiseert de komende tijd fietsexcursies in de boswachterij Emmen. De tocht voert langs de mooiste plekjes in de omgeving en staat onder leiding van een gids.

De excursie is zo’n 14 kilometer lang en vindt meermalen plaats in de maanden augustus en september. Onderweg wordt stilgestaan bij zichtbare sporen uit het verleden. In boswachterij Emmen zijn meerdere hunebedden en grafheuvels te vinden, soms vlak bij elkaar. Ze stammen uit de IJstijd en zijn ooit door het Trechterbekervolk gebouwd nabij hun nederzettingen. Tijdens de fietsexcursie wordt er vijf keer gestopt en een korte wandeling gemaakt om hunebedden en enkele grafheuvels te bekijken waarbij de gids informatie geeft.

De fietsexcursie, geschikt voor mensen vanaf 16 jaar, vindt plaats op 18, 28 augustus en 1, 8, 18, en 22 september. De start is op de woensdagen om 14.00 uur en op de zaterdagen om 10.00 uur. Alles bij elkaar is men zo’n twee uur onderweg. De kosten zijn 6 euro per persoon. Voor de fiets dient men zelf te zorgen. Aanmelden is noodzakelijk en dit kan via www.staatsbosbeheer.nl/hondsrug. Vanwege de coronamaatregelen kunnen er per keer maximaal 10 deelnemers mee. De start is op de parkeerplaats Emmerdennen aan de Boermarkeweg.