Raymond Wanders heeft cadeaus overhandigt aan Gerrit en Annie de Vries (foto Bennie Wolbers).
Raymond Wanders heeft cadeaus overhandigt aan Gerrit en Annie de Vries (foto Bennie Wolbers).

Klazienaveners Gerrit en Annie de Vries al 60 jaar een paar

Algemeen

KLAZIENAVEEN - Gerrit de Vries en Annie van der Wijk uit Klazienaveen hebben woensdag hun 60-jarig huwelijksfeest gevierd. Namens de gemeente kwam loco-burgemeester Raymond Wanders op de koffie om het diamanten paar te feliciteren.

Na ruim vier jaar verkering gaven Gerrit en Annie elkaar in 1961 in het gemeentehuis van Emmen het jawoord. De eerste kennismaking van het paar was op een zondagmiddag bij een rondje van brug tot brug in Klazienaveen. Ze zagen elkaar eigenlijk direct wel zitten en al snel was het ‘aan’. Het paar woonde na hun trouwen een tijd bij de ouders van Annie in Erica, maar daarna werd het Klazienaveen. Hier woonden ze eerst aan de Zuiderkeerkring en de laatste zes jaar met veel plezier aan de Van Echtenstraat.

Annie van der Wijk zag op 19 september 1943 het levenslicht in Erica als oudste in een gezin met nog twee broers en drie zussen. Na de lagere school ging zij naar de huishoudschool in Klazienaveen. Ze ging vervolgens aan het werk als huishoudster bij de dominee in Erica. Later werkte zij ook nog enige tijd bij winkelier Stoffers in de huishouding. Tegenwoordig is Annie vooral bezig met knutselen en kaarten met leuke spreuken maken.

Gerrit de Vries werd op 20 januari 1937 in Klazienaveen geboren in een veenarbeidersgezin als oudste met nog drie broers en drie zussen. Na de lagere school was het direct hard werken in het veen en bij de DUW. Uiteindelijk kwam hij in de bouw terecht en werkte hij lange tijd bij Buursema in Erm, waar Gerrit als manusje van alles overal kon worden ingezet. Als stukadoor, tegelzetter, voeger of als timmerman, hij was van alle markten thuis. Sinds zijn pensionering vult Gerrit zijn vrije tijd vooral met knutselen en menig bloembakje, vogelhuisjes en vogel-voeder-huisjes is uit zijn handen gekomen.

Het paar heeft vier kinderen, drie zonen en een dochter, die inmiddels ook al weer voor twaalf kleinkinderen hebben gezorgd.