De trainers met staand Kees van Duin, Harrie Weerman, Frank Heijne, Tim Remer en Boudewijn ErbéZittend: Sandra Louisen en Annelies Smeets
De trainers met staand Kees van Duin, Harrie Weerman, Frank Heijne, Tim Remer en Boudewijn ErbéZittend: Sandra Louisen en Annelies Smeets

Carmel Handbalschool gaat kwaliteitslabel voeren

Sport

EMMEN - Carmel Handbalschool Drenthe voert met ingang van het nieuwe seizoen het kwaliteitslabel Handbalschool met NHV Toplijn.

Tot dit seizoen konden jonge talenten doorstromen via de handbalschool naar het Regionale Talenten Centrum en nationale jeugdselecties. De handbalbond heeft echter onlangs besloten te stoppen met het Regionale Talenten Centrum en talenten te laten trainen bij gecertificeerde regionale handbalscholen. Met de hervorming van ‘De weg van het NHV-talent’ volgt Carmel Handbalschool Drenthe de nieuwe handbalopleidingsstructuur en gaat zij voor certificering van het kwaliteitslabel Handbalschool met NHV Toplijn.

Dit betekent dat talenten van 12-13 jaar naast hun clubtrainingen instromen met twee trainingen per week, en door kunnen groeien naar de NHV Toplijn. Talenten in de NHV Toplijn trainen vier ochtenden verdeeld in twee zaaltrainingen en twee fysieke trainingen. Talenten kunnen daarnaast gebruik maken van diverse leerlijnen waaronder fysio, voeding en mentale coaching. Vanuit de handbalschool met NHV Toplijn gaan talenten periodiek regio-overstijgende toernooien spelen en trainen en worden zij uitgenodigd voor de scoutingdagen op Papendal en kunnen vervolgens worden geselecteerd voor de nationale jeugdselecties.

Trainingen worden gegeven door gediplomeerde trainers met HT3 en HT4. Trainers die het komend seizoen verbonden zijn aan Carmel Handbalschool Drenthe zijn Harrie Weerman (technisch manager), Annelies Smeets (hoofdtrainer), Boudewijn Erbé (keepertrainer) Tim Remer en Sandra Louisen. De krachttrainingen worden gegeven door Frank Heijne. De fysio wordt verzorgd door Fysiotherapie Scheperpark.