Sporthal Meerdijk in Emmen kan een bedrag van 32.000 euro tegemoet zien.
Sporthal Meerdijk in Emmen kan een bedrag van 32.000 euro tegemoet zien.

Coronasteun voor sportclubs, zwembaden en sporthallen in Emmen

Algemeen

EMMEN - De gemeente Emmen stelt ruim 300.000 euro beschikbaar voor coronasteun voor sportverenigingen en stichtingen zoals zwembaden en sporthallen.

De coronacrisis heeft er flink ingehakt bij deze verenigingen en stichtingen. Ze hebben te maken met een daling van de inkomsten en hogere kosten omdat ze aanpassingen moeten doen om aan de coronarichtlijnen te voldoen. Daarnaast was het een uitdaging om leden en vrijwilligers te behouden.

Sportverenigingen kunnen tot 1 september een aanvraag doen. Afhankelijk van onder meer het aantal leden is er tussen de 500 en 2.000 euro per vereniging beschikbaar. Voor geprivatiseerde zwembaden is er in totaal 10.000 euro beschikbaar. Daarnaast krijgen de sporthallen in Emmen (Meerdijk), Erica en Nieuw-Weerdinge samen een bedrag van 59.000 euro. 

Sportwethouder René van der Weide: ,,Sportverenigingen en -voorzieningen zijn enorm belangrijk voor fitte, gezonde inwoners. Door de coronamaatregelen en het vele thuis zitten, hebben veel inwoners minder bewogen. Met deze extra financiële ondersteuning willen we verenigingen en stichtingen helpen hun activiteiten weer op te starten en leden en vrijwilligers aan hen te binden”.

Sportverenigingen en stichtingen die in aanmerking willen komen voor de subsidie, kunnen zich aanmelden via een aanvraagformulier op de gemeentelijke website. De sportverenigingen en stichtingen die bekend zijn ontvangen op korte termijn een brief van de gemeente. 

In totaal is er 309.000 euro beschikbaar voor sport. Dat bedrag haalt de gemeente uit het budget dat men van het rijk heeft gekregen om de financiële gevolgen van corona op te vangen. Voor de sportverenigingen is in totaal een bedrag van 240.000 euro beschikbaar. De verwachting is dat dit voldoende is om alle verenigingen een bijdrage te geven. De vier geprivatiseerde zwembaden in de gemeente krijgen ieder een bedrag van 2.500 euro. De sporthal Meerdijk krijgt 32.000 euro, sporthal Erica 16.000 euro en sporthal Nieuw-Weerdinge ontvangt 11.000 euro. Dit bedrag is gebaseerd op de inkomstenderving van de desbetreffende sporthal.