Afbeelding

Rode Kruis gaat collecteren

Algemeen

EMMEN - De jaarlijkse collecte van het Rode Kruis wordt tot en met zaterdag gehouden.

Er wordt geld ingezameld voor de lokale activiteiten van het Rode Kruis. Eén van deze activiteiten is het geven van eerste hulplessen aan kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar. Het Rode Kruis maakt zich zorgen over de eerste hulp-kennis van kinderen en jongeren. Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de kinderen en jongeren van 8 tot 12 jaar geen idee heeft wat zij moeten doen wanneer iemand onwel is geworden en niet meer reageert.

Het Rode Kruis Emmen heeft besloten de opbrengst van de collecte te besteden aan het geven van eerste hulplessen. De opbrengst van de collecte wordt gebruikt om lessen te organiseren, werkboeken en verbandmiddelen aan te schaffen en docenten in te schakelen om de lessen te verzorgen.

De afdeling Emmen heeft het afgelopen jaar niet stilgezeten. De meeste vrijwilligers zijn ofwel heel druk geweest met de ondersteuning bij de voedselbank, hebben ondersteuning verleend in verpleeghuis De Horst of ondersteunen nog steeds in de testlocatie- en vaccinatielocaties. Het is bij uitstek een periode geweest om als Rode Kruis noodhulp te bieden.