De aspiranten van Bedrocks hadden weinig moeite met de gasten uit Leek. Foto: Bert Springer.
De aspiranten van Bedrocks hadden weinig moeite met de gasten uit Leek. Foto: Bert Springer.

Honkballers spelen weer wedstrijden

Sport

EMMEN - Jeugdteams met spelers tot en met zeventien jaar van honkbalvereniging Bedrocks uit Emmen zijn zaterdag met de competitie begonnen.

De vrijwilligers van de club hebben de voorgaande weken alles uit de kast gehaald om het complex klaar te maken. De weegoden gooiden echter roet in het eten. De pupillenwedstrijden die ‘s morgens gespeeld zouden worden, moesten vanwege de regen worden afgelast.

De aspiranten kwamen ‘s middags wel in actie tegen The Knights uit Leek. Bedrocks-pitcher Pim Bekkering begon sterk op de heuvel en stuurde de eerste drie Leeksters met drie slag naar de dug-out. In de gelijkmakende slagbeurt kwamen er twee Bedrockers op de honken door vier wijd en door geraakt werper, maar wist de Knights-pitcher ook twee Bedrockers met drie slag naar de dug-out te verwijzen. Door goed honklopen wisten de Emmenaren er toch een punt uit te slepen. In de tweede inning was het omgekeerde het geval. De Emmenaren maakten gebruik van het niet al te sterke optreden van de Leekster pitchers, die door veel vier wijd de honken weggaven. Maar liefst vijftien Emmenaren kwamen aan slag, wat elf punten opleverde. Alleen catcher Jasper Vos en linksvelder Jamie Veltman wisten een honkslag te maken, de overige runs kwamen binnen door slim honklopen. In de derde en laatste inning maakte Knights nog drie runs en in de gelijkmakende slagbeurt wisten de Emmenaren door sterk optreden van de afsluitende Knights-pitcher niet op de honken te komen. Zo eindigde de wedstrijd naar tevredenheid van de coaches Bennie Mol en Erik Vos met 12-4 op het scoreblok.