Bezoekers van Fable & Fantasy belanden in de wereld van de fantasie.
Bezoekers van Fable & Fantasy belanden in de wereld van de fantasie.

Fable & Fantasy op 17 en 18 juli in Rensenpark Emmen

Algemeen

EMMEN - Festival Fable & Fantasy wordt zaterdag 17 en zondag 18 juli in het Rensenpark in Emmen gehouden.

De organisatie van het festival was al jaren bekend met soortgelijke evenementen elders in land, maar maar vond het hoog tijd dat er ook een festival in Emmen zou komen. In 2019 hadden zij de aftrap met de eerste editie. Het was een fantastische beleving voor jong en oud en men kreeg veel enthousiaste reacties. De editie van 2020 kon vanwege corona niet doorgaan. Men heeft toen voor een online variant gekozen. Maar dit jaar mag het weer

Bezoekers van Fable & Fantasy belanden in de wereld van de fantasie. Dat is een plaats waar men kan genieten, waar men zichzelf kan zijn en zich kan laten verwonderen. De een komt in een prachtig kostuum, de ander komt in zijn gewone kleding. Het mag allemaal. Het Rensenpark wordt omgetoverd tot een fantasiewereld waar men sprookjesfiguren tegen kan komen, men terug kan gaan naar de middeleeuwen of een kijkje kan nemen in de wereld van de Steampunk. Er is voor ieder wat wils en iedere fantasy/cosplay-stijl is welkom. 

De bezoekers kunnen ook terecht op een fair. Hier is van alles te koop. Dat varieert van middeleeuwse kleding tot edelstelen en van hoeden tot tiara’s. Daarnaast kan men genieten van muziek en is er het basiskamp van Jurassic Outbreak, waar men van alles tegenkomt uit de Jurassic Park-films. De festivalbezoekers kunnen ook een zeepaardjesrace houden of leren boogschieten.