Afbeelding

Emmen is twee wandelroutes rijker

Algemeen

EMMEN - De gemeente Emmen is twee wandelroutes rijker.

Donderdag opent wethouder Robert Kleine, in het bijzijn van burgemeester Eric van Oosterhout en Leo Hendriks, directeur van WMD Drinkwater BV, beide routes rondom Westenesch. Het gaat om een route over het terrein van WMD Drinkwater BV en een langs de essen van Westenesch. 

De wandelroute over het WMD-terrein bestond al langer en is vernieuwd. De koppeling van deze routes is mogelijk gemaakt in het kader van het project Idee voor mijn buurt van de gemeente Emmen. Dorpsbelangen Westenesch heeft het plan voor de vernieuwing van de wandelroutes ingediend en hier subsidie voor ontvangen. De wandelroutes zijn opnieuw uitgezet met paaltjes, bewegwijzering en informatieborden. Om dit te realiseren, is er nauw samengewerkt door Recreatieschap Drenthe, de gemeente Emmen, Dorpsbelangen Westenesch, Tourist Info Emmen en WMD Drinkwater BV. 

Door de vernieuwde wandelroutes kunnen inwoners en toeristen Westenesch op z’n mooist zien. Op deze manier kunnen bezoekers genieten van het dorp en zijn omgeving.