Met dit type toestel gaat Green Airlines vliegen vanaf Eelde (foto German Airways).
Met dit type toestel gaat Green Airlines vliegen vanaf Eelde (foto German Airways).

Green Airlines vliegt vanaf Eelde op Faro, Mallorca, Ibiza en Corfu

Algemeen

EELDE - De Duitse vliegtuigmaatschappij Green Airlines gaat deze zomer vanaf Groningen Airport Eelde vliegen op Faro, Mallorca, Ibiza en Corfu. De vluchten starten op 1 juli. Vanaf 1 september wordt ook op het Finse Turku gevlogen.

Green Airlines zegt ‘klimaatvriendelijke vluchten’ te gaan uitvoeren. Dat betekent dat het om rechtstreekse verbindingen gaat en dat in de bedrijfsvoering aandacht wordt besteed aan CO2-compensatie en duurzaamheid. Op de genoemde zomerbestemmingen zal twee keer per week worden gevlogen, op de Finse kustplaats Turku zelfs vijf keer per week.

De vluchten worden uitgevoerd met een toestel van het type Embraer E190 van German Airways. Het vliegtuig heeft ruimte voor 100 passagiers en staat volgens Green Airlines bekend om z’n lage brandstofverbruik en geluidsniveau. De maatschappij verwacht dat het groene karakter van de vluchten het publiek zal aanspreken.

Vanaf volgende week kan er geboekt worden op www.green-airlines.com, de website van Groningen Airport Eelde en bij de diverse touroperators. Tickets zijn inclusief een snack, een drankje, één ruimbagagestuk tot 23 kilo en één stuk handbagage tot 8 kilo. Green Airlines zegt dat geboekte tickets terugbetaald worden als er door corona nieuwe reisbeperkingen worden opgelegd.