FC Emmen aanvoerder Michael de Leeuw zoekt de weg richting het doel (foto Gerrit Rijkens).

FC Emmen moet nacompetitie spelen

VENLO - Het is FC Emmen vanmiddag niet gelukt zich direct veilig te spelen voor nog een jaar eredivisie. De mannen van trainer Dick Lukkien wonnen wel overtuigend met 0-4, maar doordat ook Willem II tegen Fortuna Sittard drie punten pakte, moet klassebehoud via de nacompetitie worden afgedwongen.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Luka Adzic in de 16e minuut. Hij werd goed weggestuurd, maar kreeg de bal niet langs de VVV-doelman Van Crooy kreeg. De sluitpost van de thuisclub verrichtte daarna nog een aantal goede reddingen, maar was in de 36e minuut niet opgewassen op een inzet van Luca Adzic. Na goed voorbereidend werk van Glenn Bijl en Kerim Frei schoot hij laag in de hoek raak: 0-1. Dat was ook de ruststand.

FC Emmen begon de tweede helft direct met druk zetten, gesterkt door de wetenschap dat het bij Willem II tegen Fortuna Sittard op dat moment 1-1 stond. Puntverlies van Willem II zou rechtstreeks lijfsbehoud voor FC Emmen betekenen. In de 53e minuut kreeg FC Emmen een strafschop na een overtreding in de zestien en net als vorige week was het Sergio Peña die vanaf elf meter raak schoot: 0-2.

Het spel werd daarna wat rommeliger zonder echte diepgang, maar echt in gevaar kwam FC Emmen niet. In de 64e minuut werd het 0-3 via Michael de Leeuw die de bal uit een hoekschop keurig in de verste hoek kopte. De wedstrijd was gelopen en dat was voor Dick Lukkien reden om enkele spelers spelers rust te geven. Paul Gladon, Nikolai Laursen en Keziah Veendorp kregen speeltijd. Gladon zorgde in de 81e minuut nog voor de 0-4. Robbert de Vos mocht even later ook nog even meespelen en nam de plaats in van Hilal Ben Moussa.

Doordat Willem II de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard met 2-1 uit het vuur sleepte, vormt de zege van FC Emmen alleen een mentale opkikker. De mannen van Lukkien moeten klassebehoud in de herkansing realiseren. De eerste wedstrijd is komende donderdagavond als om 21.00 thuis tegen NAC Breda moet worden aangetreden. Inzet is een plaats in de finale van de nacompetitie, die op zondag 23 mei wordt gespeeld.