Een van de werken van Marijke van Proosdij.
Een van de werken van Marijke van Proosdij.

Nieuwe expositie bij Galerie Beeldbrengers

Algemeen

EMMER-COMPASCUUM - Bij Galerie Beeldbrengers in Emmer-Compascuum wordt zaterdag een nieuwe expositie geopend. 

Er zijn schilderijen en sieraden van Ina Davids te zien en verschillende soorten glasobjecten, gemaakt door Marijke van Proosdij. Davids heeft na de middelbare school een opleiding tot etaleur gevolgd en volgde daarna nog allerlei cursussen op creatief gebied. Bij een cursus abstract schilderen ging er een wereld voor haar open: dit was een ware zoektocht naar kleur en compositie. Daarna volgde ze cursussen bij Edith Stoel in Klijndijk om een eigen identiteit te ontwikkelen. Het mooiste van schilderen vindt ze het doorlopen van het proces van idee naar eindresultaat. Het kan tijdens het schilderen nog alle kanten opgaan en je weet nog niet waar het precies eindigt. Voor de sieraden gebruikt ze allerhande materialen, waaronder ook stukjes van schilderijen.

Van Proosdij vindt de lichtval in glas zo mooi dat ze zich is gaan verdiepen in technieken van glasbewerking. Zo heeft ze vaardigheid gekregen in glasfusion en het maken van mallen en gieten van glas. Het resultaat bestaat uit schalen, beelden, tuinobjecten en schilderijen waarin glas verwerkt is. Met glas werken blijft boeien, vindt ze, omdat het zeer secuur werk is. Bij schilderen kun je vaak nog wel iets verbeteren, bij glas niet. Bij verhitting in de oven kunnen bellen of barsten ontstaan. Het is altijd weer spannend als het uit de oven komt. Op deze expositie wil ze de mogelijkheden van glas laten zien.

De expositie loopt tot en met 4 juli. De galerie is in het weekend van 10.00 tot 16.00 uur geopend. Beeldbrengers is gevestgd aan het Oosterdiep WZ in Emmer-Compascuum.