De cover van het boek.
De cover van het boek.

Nieuw boek over Drentse parels

Algemeen

EMMEN - Het boek Drentse Parels is vanmiddag gepresenteerd bij Micksart Collectief in Emmen.

Het boek is gemaakt door Anneke Boekee uit Zuidwolde. Zij wilde graag alle verrassende en originele adressen in Drenthe bundelen. Het boek werd ontwikkeld in samenwerking met grafisch ontwerpster Japke Pol uit Broekhuizen en bevat 150 tips, onderverdeeld in overzichtelijke hoofdstukken met beeldmateriaal en duidelijke landkaartjes. De provincie investeerde eenmalig in de productie.

Als organisator van onder meer het Festival der Zoete Verleidingen in Sleen en het Wolfeest in Balloo kende Boekee al veel originele bedrijven, creatieve en kunstzinnige mensen die producten maken die een groter publiek verdienen. Marketing Drenthe en lokale Tourist Info’s leverden ook talloze adressen aan. Het maken van Drentse Parels was een grote ontdekkingsreis; alle uithoeken van de provincie werden bezocht en elk bezoek leverde weer nieuwe interessante adressen op. Zelfs mensen die hun hele leven in Drenthe wonen, zullen verbaasd zijn over de vele verborgen pareltjes.

In het 180 pagina’s tellende boek staan verschillende rubrieken, zoals avontuur, de meest bijzondere campings, slapen, eten, wijngaarden, groen, streekproducten, kunst en kunstzinnigheid, mooie ambachten en meer. Het meest onder de indruk waren de samenstellers van de boeiende verhalen over hoe mensen hun hart volgen, hun leven een andere wending gaven en nu iets doen waarvan ze zeggen ‘het voelt niet als werk’.