Afbeelding
Een delegatie van Rue de la Gare bij de kunststoel die een flink bedrag heeft opgebracht voor Sigrid’s Garden (foto Henk van Wieren).

‘Kunststoel’ levert geld op voor Sigrid’s Garden

Algemeen

EMMEN - De veiling van een ‘kunststoel’ heeft een flink bedrag opgebracht voor inloophuis Sigrid’s Garden in Emmen. Er kon 1717 euro worden bijgeschreven.

Sigrid’s Garden is een ontmoetingscentrum voor mensen die direct of indirect getroffen zijn door de ziekte kanker. Veel Emmenaren dragen het centrum een warm hart toe en dat geldt ook voor grand café Rue de la Gare in Emmen. Dat leidde tot het beschikbaar stellen van een stoel die normaal aan de stamtafel staat. Het meubelstuk werd gerestyled door kunstenaars van Music & Art by Ka. 

De kunststoel kreeg na de behandeling een eigen naam: ‘Go with the flow’, een boodschap van de makers aan de samenleving. De veiling was onderdeel van de online Rue de la Gare-spelshow. Daar bleek het een populair object. De muziek van bluesmuzikant Robert Johnson diende als inspiratiebron voor de kunstenaars, vooral het nummer Crossroads Blues. Daarin wordt bezongen hoe de muzikant op een kruispunt zijn ziel verkocht aan de duivel in ruil voor muzikaliteit. Er wordt een parallel getrokken door de kunstenaars van Music & Art by Ka, die zeggen hun ziel te hebben verloren aan Rue de la Gare. Een andere overeenkomst is dat de horecagelegenheid gevestigd is op een kruising. 

Een delegatie van Rue de la Gare bracht onlangs een bezoek aan Sigrid’s Garden om de kunststoel te tonen en het succes van de veiling te melden.