Drukte op een van de terrassen in het centrum van Emmen (foto Emmen24).
Drukte op een van de terrassen in het centrum van Emmen (foto Emmen24).

Eindelijk: terrassen weer open

Algemeen

EMMEN - De buitenterrassen in Nederland zijn weer geopend. Vanaf vandaag kan de liefhebber dagelijks van 12.00 tot 18.00 uur ontspanning zoeken bij z’n favoriete horecagelegenheid. In Emmen-centrum is het druk.

Er geldt wel een aantal beperkingen, omdat er nog steeds rekening moet worden gehouden met het coronavirus. Behalve een begin- en eindtijd dient 1,5 meter afstand te worden gehouden en mogen er maximaal twee personen aan een tafeltje zitten. Een uitzondering geldt voor mensen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met 12 jaar. 

Niet alle ondernemers grijpen de mogelijkheid van heropening van hun terras aan. Omdat de regels geen normale bezetting toestaan, wegen de personeelskosten op minder drukke plekken niet op tegen de omzet. En dus kiezen deze ondernemers er voor hun terras gesloten te houden.

Dat geldt niet voor het centrum van Emmen, waar een ruime keuze is in buitenterrassen. Hier was het om 12.00 uur direct een drukte van belang. Geholpen door het mooie weer was de toestroom van publiek groot. Voor niet iedereen was er daarom direct plek. Duidelijk is dat door heel veel mensen is uitgekeken naar deze versoepeling. Eigenlijk iedereen hoopt dat het de voorbode is van nog meer vrijheid, maar dat heeft alles te maken met het vaccinatietempo. Op veel terrassen werd dan ook geproost - heel bijzonder - op meer vaccinatiesnelheid.