Afbeelding

Covid-dashboard voor grensgebied met Duitsland

Algemeen

EMMEN - Er is een speciaal Covid-dashboard ontwikkeld voor het grensgebied van Nederland en Duitsland. Op de speciale website is één oogopslag te zien hoe de actuele situatie rondom coronabesmettingen eruit ziet.

Duitsland heeft Nederland op 6 april aangewezen als hoogincidentgebied. Daardoor gelden er strenge inreisbeperkingen voor personen die vanuit Nederland naar Duitsland willen reizen. Het nieuwe dashboard laat zien hoe het aantal besmettingen met het coronavirus zich aan beide zijden van de grens ontwikkelt. Tevens bevat het dashboard een overzicht van het totale aantal besmettingen in heel Nederland en Duitsland. Het dashboard is te vinden op grenspostdusseldorf.nl/coronadashboard.

Het nieuwe dashboard gebruikt cijfers van het Nederlandse RIVM, het Duitse Robert Koch-Institut en de gerenommeerde Johns Hopkins University. Het dashboard laat zien hoeveel besmettingen er per 7 dagen per 100.000 inwoners zijn.

Het initiatief voor dit grensoverschrijdende dashboard is ontstaan bij de provincie Overijssel, waarna allerlei overheden aan de Duitse en Nederlandse kant van de grens zich snel aansloten. Commissaris van de Koning Andries Heidema van Overijssel vindt het goed dat het dashboard er juist nu is. ,,Juist omdat we zo graag met onze Duitse buren samenwerken.''