Jan en Atie de Vries. Foto: Bennie Wolbers.
Jan en Atie de Vries. Foto: Bennie Wolbers.

Echtpaar De Vries-Rog 65 jaar getrouwd

Algemeen

NIEUW-AMSTERDAM - Jan de Vries (89) en Atie De Vries-Rog (87) uit Nieuw-Amsterdam hebben zaterdag hun 65-jarig huwelijksjubileum gevierd.

Het stel ontmoette elkaar  op de boulevard in Scheveningen toen Jan de Vries zijn diensttijd in Den Haag vervulde. Hij werd geboren in Assen, maar groeide op in Vries. Zijn vrouw zag in Scheveningen het levenslicht. De twee trouwden in Vries, tegelijk met de jonge broer van Jan de Vries die met de jongere zus van Atie Rog in het huwelijk is getreden.

Het jonge stel ging eerst bij de ouders van Jan de Vries wonen. Na ruim een jaar kregen ze een nieuwbouwwoning toegewezen. In juni 1957 werd de eerste zoon geboren. Later volgden nog twee dochters en een zoon. De familie De Vries heeft inmiddels vijf kleinkinderen en een achterkleindochter. 

Jan de Vries werkte eerst jaren in het accountantsvak. Daarna werd hij administrateur bij autobedrijf Lo Vugteveen in Nieuw-Amsterdam. Atie de Vries heeft veel vrijwilligerswerk gedaan en was samen met haar vriendin Gesine beheerder van de Welput. Ook was ze vele jaren actief voor Oldersheem. Ook haar man heeft zich voor voor plaatselijke verenigingen ingezet.