Afbeelding

Leger des Heils Emmen hervat dienstverlening

Algemeen

EMMEN - In het Servicecentrum van het Leger des Heils aan de Van Schaikweg 44 in Emmen zijn de dienstverlenende activiteiten weer opgestart. Mensen die hier gebruik van willen maken, moeten wel een afspraak maken.

De kledingwinkel is open op maandag van 12.00 tot 15.00 uur en op dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur. Bezoekers, maximaal twee tegelijk, krijgen dan 45 minuten om rond te neuzen tussen de talloze goede tweedekans kledingstukken. Er is een ruim assortiment aan dames-, heren- en kinderkleding, ondergoed, schoenen en accessoires tegen aantrekkelijke prijzen.

Ook in de Albatros, de secondhand-loods van het Leger des Heils aan de Albatrosstraat 1 in Emmen, kan gewinkeld worden op afspraak. De openingstijden zijn op dinsdag en donderdag van 09.30 tot 12.00 uur en op woensdag van 12.00 tot 15.00 uur. Hier zijn voor weinig geld spullen voor dagelijks gebruik te vinden zoals meubels, witgoed, huisraad en bedden.

Mensen die problemen met hun financiën zijn welkom bij het maatschappelijk spreekuur in het servicecentrum van het Leger des Heils. Zij helpen mensen graag om het overzicht in hun financiën terug te krijgen. 

Het plannen van een afspraak voor het servicecentrum en/of de Albatros gaat eenvoudig via de website www.korpsemmen.nl. Als dit niet lukt, kan men bellen met 0591-616655.

Voor al haar activiteiten is het Leger des Heils afhankelijk van goed gemotiveerde vrijwilligers, die de doelstelling van het Leger des Heils onderschrijven. Het Leger werkt met officiële vrijwilligers overeenkomsten en biedt een zinvolle dagbesteding met leuke collega’s, trainingsmogelijkheden en een goede verzekering. Er is plaats voor vrijwilligers in de kledingwinkel, sorteerwerk, logistiek, gastvrouw of heer, chauffeurs en verkoop in de secondhand-loods, boodschappenservice, spreekuurhouder of schuldhulpmaatje maar ook voor coördinerende en ondersteunende taken. Mensen die hier iets voor voelen, kunnen mailen naar korps.emmen@legerdesheils.nl.