Miguel Araujo kopt de bal uit een hoekschop net naast (foto Gerrit Rijkens).

FC Emmen pakt ook drie punten tegen FC Utrecht

Algemeen

FC Emmen heeft zaterdagmiddag de tweede overwinning op rij geboekt. In en tegen Utrecht werd het 0-1, waardoor de kansen op handhaving in de eredivisie weer wat verbeterd zijn. De winnende treffer was van Sergio Penã.

FC Emmen begon de wedstrijd met bijna vrijwel dezelfde basis als tegen PEC Zwolle. Alleen Bernadou moest afhaken vanwege een blessure, Hilal Ben Moussa was zijn vervanger. De voorsprong was er al na 14 minuten. Luka Adzic begon aan een mooie aanval over links, maar zag zijn inzet van richting veranderd door een speler van FC Utrecht. De bal kwam wel bij de vrijstaande Sergio Penã terecht die simpel in de rechter benedenhoek raak schoot.

FC Emmen putte moed uit de voorsprong en was in de 18e minuut dichtbij een tweede treffer. De kopbal van Miguel Araujo kon maar net naast worden getikt door Utrecht-doelman Oelschlägel. Utrecht probeerde wat terug te doen via een afstandsschot en een paar hoekschoppen, maar de Emmenaren hielden de controle. Vooral in de omschakeling met veel druk naar voren, werden de Drenten nog een paar keer gevaarlijk. In de 38e minuut had Sergio Penã pech toen zijn afstandsschot op de deklat eindigde. Vlak voor rust was FC Utrecht wel even dreigend met twee kansen op rij, maar ook die leverden geen treffers op. De laatste mogelijkheid voor de pauze was voor Emmen, dat een vrije trap kreeg na een overtreding op Michael de Leeuw. Van iets buiten de zestien stuitte Luka Adzic op de Utrechtse muur.

Het team van René Hake begon met twee verse krachten aan de tweede helft. FC Emmen was ongewijzigd en probeerde de lijn van de eerste helft door te trekken. De Drenten hielden de controle en probeerden FC Utrecht van aanvallen af te houden. Dat lukte niet altijd en uit een paar snelle tegenstoten wist te thuisploeg gevaar te stichten. In de 60e minuut was doelman Michael Verrips even de reddende engel voor FC Emmen door twee inzetten van de Utrecht-spelers Sylla en Ramselaar uit zijn doel te ranselen. In de 70e minuut leek FC Emmen de bevrijdende 0-2 te scoren, maar van dichtbij lukte het de Emmer spitsen tot twee keer toe niet om de bal over de lijn te drukken.

Met nog een kwartier te spelen bracht Hake nog eens twee nieuwe spelers in het veld, terwijl bij FC Emmen Nikolai Laursen de moegestreden Adzic kwam vervangen. Laursen werd direct in stelling gebracht, maar schoot  ver naast. FC Emmen bleef knokken voor de drie punten en wist de Utrechters buiten de zestien te houden. Invaller Paul Gladon kon de bal uit een hoekschop net niet de goede richting geven en doelman Verrips toonde in de slotfase nog eens zijn klasse in een één op één- situatie. In de vijf minuten extra tijd moest Veendorp de geblesseerde Penã komen vervangen. Het was nog even billenknijpen voor de Emmenaren, maar de twee zege op rij werd uit het vuur gesleept.