Centrummanager Laurens Meijer ontvangt de sleutels van de E-Crafter uit handen van Robin Brouwer van Century.
Centrummanager Laurens Meijer ontvangt de sleutels van de E-Crafter uit handen van Robin Brouwer van Century.

Bezorgservice Emmen Vlinderstad nu nog groener

Algemeen

EMMEN - De bezorgservice van Ondernemersvereniging Emmen Vlinderstad is nu nog duurzamer. Er is overgestapt op een elektrisch aangedreven bestelbus. 

De bezorgservice is een doorslaand succes. Centrummanager Laurens Meijer is de laatste weken druk geweest met het bezorgen van ruim 1000 pakketten verdeeld over bijna 4000 kilometer. Er werd gereden met de nieuwste generatie dieselmotoren, maar in overleg met Robin Brouwer van Century is nu gekozen voor een nog groener alternatief. 

Overstappen op elektrische bezorging is iets wat goed mogelijk is voor het bezorgen van pakketten binnen de gemeente Emmen. Vandaag nam Meijer dan ook de sleutels in ontvangst van een elektrisch aangedreven VW-bestelbus. ,,Dat we in deze bus kunnen rijden, is mede mogelijk gemaakt via Century Shortlease. Voor ons als Emmen Centrum gaf dat juist de flexibiliteit die we nodig zijn tijdens deze coronapandemie’’, aldus de centrummanager.

Robin Brouwer, manager shortlease & verhuur: ,,Natuurlijk zijn alle nieuwe dieselbestelauto’s nu voorzien van zuinige en schone motoren, maar auto’s als de E-Crafter zijn volledig elektrisch. Ze zijn dus uitermate duurzaam met 0 gram Co2-uitstoot. Dat is belangrijk voor onder andere de woonwijken.’’

Nu shoppen of afspraak mogelijk is geworden, zal de bezorgbus weer vaker in de garage staan. De bezorgservice blijft echter actief tot en met 5 maart. Tot die tijd geldt: lokaal vóór 12 uur besteld, dan wordt op werkdagen vaak al dezelfde dag bezorgd.

Het bezorginitiatief is met veel enthousiasme ontvangen door de winkeliers in het centrum. De winkels die zijn aangesloten zijn te vinden op emmencentrum.nl/kooplokaal. Meijer: ,,We hopen deze laatste week nog zoveel mogelijk elektrische kilometers te maken, zo sluiten we onze bezorgperiode lekker duurzaam af!”