Gerard, de ezelfluisteraar van Emmen en omgeving, deelt zijn bijzondere gave met de kijkers (foto EO).
Gerard, de ezelfluisteraar van Emmen en omgeving, deelt zijn bijzondere gave met de kijkers (foto EO).

Markante streekgenoten op tv in ‘Typisch Emmen’

Algemeen

EMMEN - Het populaire tv-programma ‘Typisch’ strijkt neer in Emmen. Allerlei markante inwoners van Zuidoost-Drenthe worden geportretteerd. De eerste uitzending is maandag maart vanaf 19.15 uur bij de EO op NPO 2.

Volgens het bekende recept wordt in ‘Typisch’ een aantal bijzondere bewoners gevolgd uit de Zuidoost-Drentse grensregio. ,,Bijzonder zijn ze zeker. ‘God schiep uit gouden korenaren, de Drenten en Twentenaren. En uit de resten, die lui uit het westen’. Zo denken ze erover’’, aldus de makers van het EO-programma.

In de eerste week van Typisch Emmen maakt de kijker onder meer kennis met de stamgasten van het buurtcentrum dat een thuis heeft gevonden in het voormalige Noorderdierenpark in Emmen. Voor de 69-jarige Jan is deze plek zo veilig en vertrouwd dat hij hier eindelijk uit de kast durft te komen. Ook gaat ‘Typisch’ op pad met de familie Trip die bevangen is door de vrachtwagenkoorts. Door zijn foto’s is Justin inmiddels een beroemdheid in de truckerswereld. Vader Jeroen en moeder Alinda genieten daar minstens zo veel van als hun zoon zelf. En Gerard, de ezelfluisteraar van Emmen en omgeving, deelt zijn bijzondere gave met de kijkers.  

In de 12-delige serie Typisch Emmen maakt de kijker verder onder andere kennis met het mannenhuishouden van de muzikale Robert en zijn zoon Daan. Worden Engel en Brechtje gevolgd in de laatste dagen van hun geliefde buurtsuper. De kijker kan verder meeleven met ‘buurtburgemeester’ Jan de Klein die in het vissen troost probeert te vinden na moeilijke tijden. Ook is te zien hoe de Indiase Kamal probeert in te burgeren onder de vleugels van zijn nuchtere Grietje.

De serie ‘Typisch Emmen’ start 22 maart en duurt drie weken.