Afbeelding

CoronaMelder nu ook beschikbaar voor oudere iPhones

Algemeen

DRENTHE - CoronaMelder is vanaf nu ook beschikbaar voor de iPhones 5s, 6 en 6 Plus. Hierdoor kan nu ruim 97 procent van de Nederlanders met een smartphone de app gebruiken. Naar schatting heeft zo’n 2 procent van de Nederlanders met een smartphone deze iPhone-versies.

Om CoronaMelder beschikbaar te maken voor de iPhones 5s, 6 en 6 Plus moest Apple een update uitbrengen van het besturingssysteem iOS 12.5. Dit deed het bedrijf eind vorig jaar. Hierna paste het bouwteam van CoronaMelder de app aan, zodat nu meer mensen hem kunnen downloaden. 

CoronaMelder waarschuwt gebruikers die langere tijd in de buurt zijn geweest van iemand die achteraf corona blijkt te hebben. Wie de app downloadt, hoeft géén persoonlijke gegevens in te vullen. De app registreert niet iemands naam, e-mailadres of telefoonnummer, waardoor de privacy gewaarborgd blijft. Ook werkt CoronaMelder niet met locatiegegevens (GPS). De app weet dus niet waar iemand is.

Wie een melding van de app krijgt, wordt geadviseerd zich te laten testen, ook als er geen klachten zijn. Zo wordt voorkomen dat iemand onbewust mensen in z’n omgeving besmet. Het gebruik van de app is altijd vrijwillig.

Inmiddels hebben als meer dan 4,5 miljoen mensen CoronaMelder gedownload. Mensen met een iPhone 5s, 6, of 6 Plus kunnen de app downloaden in de App Store. Daarvoor dient wel eerst het besturingssysteem geupdate te worden naar iOS 12.5.  Meer informatie is te vinden op www.coronamelder.nl. Vragen kunnen ook gesteld worden aan de medewerkers van de Helpdesk CoronaMelder op 0800-1280. Deze helpdesk is elke dag geopend van 8.00 tot 20.00 uur.

Wie het installeren van de app lastig vindt, kan bellen met de DigiHulplijn op 0800-1508, elke werkdag bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.