'Knotwilgen in de polder' van Wim Komduur. Het is een van de schilderijen die te zien zijn.
'Knotwilgen in de polder' van Wim Komduur. Het is een van de schilderijen die te zien zijn.

Nieuwe expositie Beeldbrengers: ‘Wat komt er op je pad?’

Algemeen

EMMER-COMPASCUUM - Galerie Beeldbrengers in Emmer-Compascuum organiseert van 3 tot en met 14 maart de expositie ‘Wat komt er op je pad?’. Zeven kunstenaars tonen werk rond dit thema.

Er zijn werken te zien van Willie Banda, Christine Lamme, Marijke van Proosdij, Conny Muilwijk, Willem Komduur, Joan Daams, Erna Savenije, Ina Davids, Annie van Rijs, Annie Warringa, Gretha Fidder, Casper Vinke, Erwin de Boer, Ineke Stevens, Minie Vos en Janny Oostenbrink. Behalve om schilderijen gaat het om een materieschilderij, digitale kunst, een beschilderde kom en quiltwerk. 

De makers hebben in korte teksten uitgelegd hoe hun werk bij het thema past. Daaruit blijkt dat de coronatijd duidelijk invloed heeft gehad. De kunstenaars schrijven bijna allemaal over de waarde van wandelingen maken en verrassende ontdekkingen doen in deze bijzondere tijd. Het gaat om ontdekkingen in de natuur, maar bijvoorbeeld ook bij het opruimen in het eigen huis.

Kunstenaar Willem Komduur neemt aan de expositie deel met het schilderij ‘Knotwilgen in de polder’. Het doek meet 1 x 1 meter. Hij schrijft: ,,In deze coronatijd heb ik veel gewandeld in onze eigen buurt en dan kom je de mooiste plekjes tegen. Deze knotwilgen kwamen zomaar op mijn pad. Dit wilde ik schilderen en laten zien hoe mooi het in je eigen buurt kan zijn en dat je daarvoor geen verre reizen hoeft te maken.”

Wie de galerie aan het Oosterdiep WZ 7A in Emmer-Compascuum wil bezoeken, dient eerst een afspraak te maken. Dit kan door een e-mail te sturen naar beeldbrengers@gmail.com