Afbeelding

Drentse bibliotheken steunen voorleesactie

Algemeen

DRENTHE - De gezamenlijke Drentse bibliotheken hebben 70 exemplaren van het boek ‘Loep en de Pyroman’ van Allart Hakvoort aangeschaft. Ze steunen hiermee de voorlees- en inzamelingsactie voor het Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen. 

Van de opbrengst van elk verkocht boek gaat 40 procent naar het ziekenhuis. Het geld wordt gebruikt om voor te lezen aan zieke kinderen en hen zo mee te nemen naar een wereld waar geen ziekte en pijn is. Het boek is binnenkort voor iedereen te leen in de bibliotheek en daarmee onderdeel van een ‘offensief’ om het lezen en voorlezen onder de jeugd te promoten.

Lezen en voorlezen zijn niet alleen een fantastische bron van afleiding, maar ook van groot belang voor de ontwikkeling van kinderen. Uit allerlei onderzoek blijkt dat het leesniveau van kinderen in Nederland onder druk staat. De actie rond ‘Loep en de Pyroman’ vormt een eerste aftrap voor het Drentse leesoffensief. 

De actie voor het Beatrix Kinderziekenhuis loopt nog tot en met 31 maart. Behalve in Drenthe steunen ook de bibliotheken in Friesland en Groningen dit goede doel.