Feest na de 2-1 bij de Emmenaren Pena, De Leeuw, Vlak en Adzic. Foto: Bennie Wolbers.

FC Emmen grijpt eerste zege van het seizoen

EMMEN - FC Emmen heeft tegen PEC Zwolle de eerste zege van het seizoen geboekt. Aan de Meerdijk werd het gisteravond 3-2.

Voor FC Emmen scoorden voor rust Luka Adzic en Michael de Leeuw en halverwege de tweede helft was het Jari Vlak die de bal via de staander snoeihard langs PEC Zwolle-doelman Xavier Mous schoot. FC Emmen staat nu met 9 punten uit 23 wedstrijden nog wel steeds onderaan, maar de achterstand op Willem II en ADO Den Haag is door deze overwinning geslonken tot 4 punten.

Luka Adzic, die eindelijk speelgerechtigd was, zorgde in de 36e minuut voor de 1-0 door vanaf links de zestien binnen te stormen en de bal strak en hard laag in de hoek te plaatsen. Het was een dik verdiende voorsprong want FC Emmen speelde eindelijk eens weer met lef en wist PEC Zwolle steeds ver van het doel te houden.

Toch kwamen de Zwollenaren vrij snel op gelijke hoogte. Een vrije bal werd door Bram van Polen simpel binnen getikt. FC Emmen toonde veerkracht en nog geen twee minuten later was het Kerim Frei die Jari Vlak met een subtiel wippertje de diepte instuurde, die op zijn beurt Michael de Leeuw in vrije positie de bal toespeelde. Dat betekende 2-1.

In de tweede helft verdedigde FC Emmen de voorsprong prima en de ploeg de bovenliggende partij. PEC Zwolle werd van het kastje naar de muur werd gestuurd. Toen Jari Vlak in de 70e minuut ook nog de 3-1 scoorde, leek de buit binnen. Trainer Dick Lukkien haalde daarna Luka Adzic naar de kant en voor hem kwam Nikolai Laursen.

Een tegenvaller was een kwartier voor tijd de blessure van Lucas Bernadou. Hilal Ben Moussa verving hem. FC Emmen maakte het zich na deze wissels toch nog onnodig moeilijk en PEC Zwolle kon twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd uit een vrije bal op 3-2 komen door een kopbal van Yuta Nakayama. Ook Caner Cavlan raakte in de extra tijd geblesseerd en Keziah Veendorp maakte voor hem de laatste minuten vol. Bij 3-2 werd het nog even spannend, maar ook in de extra vier minuten gaven de mannen van Lukkien deze historische zege niet meer uit handen te geven.