Afbeelding

Oproep voor studenten om te helpen in de zorg

Algemeen

EMMEN - Studenten die een zorg- of welzijnopleiding volgen, kunnen per direct betaalde werkervaring opdoen en de zorg vooruit helpen in de coronacrisis. Zij worden opgeroepen om te komen helpen.

Het landelijk initiatief Extra handen voor de zorg verbindt mensen die willen helpen tijdens de coronacrisis aan zorgorganisaties die hard hulp kunnen gebruiken. Zij hebben een groot bestand van mensen, met name zonder zorgervaring, die willen helpen in de zorg. Zij kunnen dit doen vanuit door de overheid gesubsidieerde coronabanen. Toch blijft de vraag naar meer zorgprofessionals onverminderd groot. Zij zijn echter bijna allemaal al aan de slag in de zorg. 

Dit maakt dat Extra handen voor de zorg nu ook actief op zoek is naar bijna-zorgprofessionals, medisch studenten. Mensen die die een mbo-, hbo- of universitaire opleiding volgen in zorg of welzijn, worden opgeroepen om hun opgedane kennis in te zetten in de zorg. Na aanmelding op extrahandenvoordezorg.nl worden zij afhankelijk van het aantal aanvragen van zorgorganisaties in de regio, gematcht op basis van hun kennis en beschikbaarheid.

Extra handen voor de zorg is een breed, niet-commercieel samenwerkingsverband van ZorgpleinNoord en andere regionale werkgeversorganisaties verenigd in RegioPlus, Nu’91, CNV, Actiz, andere brancheverenigingen, beroepsverenigingen, Extra ZorgSamen en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Sinds de start van het initiatief zijn ruim 13.000 mensen aangeboden aan zorgorganisaties.