Emmenaar Thijs Oosting in dienst van RKC Waalwijk in duel met Miguel Araujo (foto Gerrit Rijkens).

FC Emmen krijgt ook in Waalwijk het deksel op de neus

FC Emmen heeft gisteravond het uitduel tegen RKC Waalwijk met 1-0 verloren. Gezien de stand op de ranglijst was winst broodnodig, maar in de slotfase kregen de Drenten toch het deksel op de neus.

Bij RKC Waalwijk stond de van AZ gehuurde Thijs Oosting uit Emmen in de spits. Bij FC Emmen ontbraken Glenn Bijl en Caner Cavlan, die nog niet helemaal fit waren voor deze wedstrijd.

Al in de 3e minuut kreeg FC Emmen de eerste grote kans van de wedstrijd, maar Recardo van Rhijn schoot in goede positie hoog over. In de omschakeling was RKC Waalwijk dichtbij een treffer, maar de bal belandde uit een hoekschop tegen de paal en kon door de FC Emmen defensie worden weggewerkt. Er kwamen hierna meer mogelijkheden voor RKC Waalwijk, maar FC Emmen wist de nul te houden.

Halverwege de eerste helft kregen de spelers van FC Emmen van buiten het stadion ondersteuning via vuurwerk van de meegereisde supporters. Succes leverde dat niet op, terwijl RKC Waalwijk in de 27e minuut wel heel dichtbij een treffer was via Thijs Oosting. Hij zag zijn inzet door Miguel Araujo geblokt.

FC Emmen had in deze fase wel het meeste balbezit, maar RKC Waalwijk was gevaarlijker. De voorwaartsen Michael de Leeuw en Paul Gladon waren moeilijk te bereiken. Doordat ook RKC Waalwijk de goede richting niet wist te vinden stond het halverwege de wedstrijd nog 0-0.

In de rust voerde Lukkien een aantal wijzigingen door om toch nog iets te forceren. Lucas Bernadou kwam voor Hilal Ben Moussa en Keziah Veendorp kwam voor Jean-Pierre Rhyner. De eerste kans in de tweede helft kreeg aanvoerder De Leeuw die goed werd aangespeeld door Veendorp, maar hij schoot vrij voor doelman Lamprou hoog over.

Na een uur spelen stond het nog 0-0 en Dick Lukkien bracht Nikolai Laursen in voor Jari Vlak. FC Emmen speelde ook hierna niet goed en mocht van geluk spreken dat het na bijna 70 minuten nog steeds 0-0 stond. In de slotfase kregen de bezoekers toch weer enkele mogelijkheden, maar ook nu was de afwerking knullig. Gelukkig voor FC Emmen ging ook dat de thuisclub onzorgvuldig met de kansen om. Totdat FC Emmen in de laatste minuut de bal niet weg kreeg en Touba van afstand de bal langs de graaiende vingers van Michael Verrips tegen het net schoot: 1-0. Dat werd ook de eindstand en het doek lijkt nu al te zijn gevallen voor FC Emmen.