Michael de Leeuw wordt hier op de huid gezeten door Alkmaarder Teun Koopmeiners (foto Bennie Wolbers).

FC Emmen moet na rust passen tegen AZ: 0-1

EMMEN - FC Emmen heeft gisteren na een goede eerste helft toch nipt verloren van AZ. De thuiswedstrijd eindigde in 0-1.

FC Emmen trainer Dick Lukkien maakte in zijn basiself plaats voor de nieuwelingen Paul Gladon, in de spits, en doelman Michael Verrips. Emmen begon goed aan het duel en gaf AZ, de nummer vijf op de ranglijst, goed partij. De bezoekers kregen halverwege de eerste helft wel de eerste kans om op voorsprong te komen, maar de bal stuiterde na een inzet van Gudmundsson vanaf de paal weer terug het veld in. In de slotfase van het eerste bedrijf was het de thuisclub die een treffer had verdiend via Cavlan. Hij zag zijn inzet gekeerd door doelman Bizot. Op slag van rust was het Paul Gladon die uit een  voorzet net naast kopte.

Na rust had AZ iets meer balbezit en waren de Alkmaarders feller. Dit mondde uit in kansen. Suguwara knalde op de lat en een inzet van Stings werd onschadelijk gemaakt door doelman Verrips. Na iets meer dan een uur spelen stond het nog steeds 0-0. Cruciaal in deze fase was het uitvallen van Caner Cavlan. Nieuweling Jean-Pierre Rhyner kwam voor hem in het veld, waardoor even de organisatie weg was  en AZ kon profiteren. Een voorzet van links ging voor het doel langs maar, werd door de opgekomen Sugaware alsnog binnen getikt: 0-1.

FC Emmen probeerde het nog met Bernadou voor Ben Maussa en Nikolai Laursen voor Jari Vlak, maar het was AZ dat de wedstrijd gecontroleerd uitspeelde. Uiteindelijk verloor FC Emmen, dat in deze wedstrijd ruim 40 procent balbezit had, waar de ploeg volgens trainer Dick Lukkien zeker een puntje verdiend had. ,,Ik heb mijn jongens niets te verwijten, want ze hebben er alles aan gedaan”, aldus de oefenmeester na afloop.