Een aangeslagen Anco Jansen na opnieuw een nederlaag voor FC Emmen. Foto: Gerrit Rijkens.

Het ziet er somber uit voor FC Emmen

Sport

TILBURG - Het begint er steeds somberder uit te zien voor de voetballers van FC Emmen. Gisteren werd het cruciale duel tegen Willem II verloren. Het werd 2-0 in Tilburg. De kans dat FC Emmen ook volgend seizoen op het hoogste niveau acteert, wordt met de week kleiner.

FC Emmen kreeg de eerste hoekschop van de wedstrijd nadat een voorzet van Ben Moussa net buiten bereik van De Leeuw door Willem II over het eigen doel werd gekopt. FC Emmen was in de eerste minuten duidelijk de bovenliggende partij. De gasten kregen veel kansen, maar ze werden niet verzilverd. Na een minuut of 25 kreeg Willem II een tegenslag te verwerken toen aanvoerder Heerkes door een blessure van het veld moest. Nadat de druk van FC Emmen even iets minder werd, was het Frei die na een half uur spelen op het doel af kon gaan, maar hij schoot naast. Nadat Cavlan namens FC Emmen een inzet net over het doel had zien gaan, was het even later aan de andere kant wel raak. Glenn Bijl liet zijn tegenstander lopen, waarna Nunnely het eindstation van de aanval was (1-0).

Na twee minuten spelen in de tweede helft werd het 2-0 door een doelpunt van Wriedt. FC Emmen probeerde vervolgens van alles om het tij nog te doen keren, maar dat leverde geen doelpunten op. FC Emmen ziet het gat met de veilige plaatsen bijna wekelijks groter worden. De mannen van trainer Dick Lukkien hebben deze jaargang nog geen competitieduel gewonnen. Daar zal de komende weken verandering in moeten komen. Anders wacht komend seizoen de eerste divisie.

Invaller Didier La Torre probeert zich hier langs een tegenstander te spelen. Foto: Gerrit Rijkens.